Flambeerrechaud koper - met gasbrander

Wij hebben een uniek én klassiek product in ons assortiment waar wij best trots op zijn! De koperen flambeerrechauds met gasbrander. Wij leveren deze koperen flambeer rechauds aan vele horecavakscholen en aan diverse restaurants die klassieke gerechten zoals crepe suzettes op de kaart hebben staan.

De koperen flambeerrechaud in actie bij het ROC in Nieuwengein!

 

Wat is flamberen?

Flamberen is een kooktechniek uit de Franse keuken waarbij je alcoholische drank zoals cognac aan de pan met het gerecht toevoegt en vervolgens met vuur aansteekt. De naam van deze techniek is dan ook ontleend aan flammes, het Franse woord voor ‘vlammen’.

De alcohol zal ontvlammen waanneer je er een lucifer bij houdt en voor een deel verdampen. Na een poosje zullen de vlammen vanzelf uitdoven. Flamberen is geen hele moeilijke techniek, maar je moet je wel aan een aantal regels houden zodat het veilig blijft. Daarom geven we je de beste tips om te flamberen.


Waarom flamberen?

Er zijn meerdere redenen waarom we flamberen. Ten eerste doe je dit om de smaak van het gerecht te verbeteren. Tijdens het branden zal de suiker karamelliseren wat invloed heeft op de kleur en de smaak van het gerecht. Doordat een deel van de alcohol verdampt, wordt de smaak verfijnder en zullen de smaakstoffen in de gebruikte drank meer geconcentreerd zijn. Daarnaast is flamberen natuurlijk een leuk spektakel. Dat is ook de reden waarom flamberen vaak direct aan tafel gebeurt; het gaat om de show. Flamberen lijkt op een toverkunstje van een goochelaar en geeft het diner direct een feestelijk tintje. Het afbranden van gerechten met alcohol doen we dan ook het vaakst tijdens het kerstdiner.

Tips om te flamberen zonder ongelukken

Je wilt er een leuke show van maken, maar veiligheid staat natuurlijk voorop. Hoe flambeer je zoals het hoort en vooral zonder ongelukken? Wij geven je de beste tricks & tips om te flamberen.

Met welke drank kun je flamberen?

Om te flamberen heb je een alcoholische drank met 30-40% alcohol nodig. Cognac, likeur (zoals Cointreau of Grand Marnier) en rum zijn hiervoor ideaal. Gebruik geen drank met een te hoog alcoholpercentage, anders krijg je té grote vlammen. Met een drank met een te laag alcoholpercentage zoals wijn zal het ook niet lukken – de drank vat geen vlam.

Wat kun je flamberen?

In principe kun je bijna alles flamberen. Vlees, vis, groenten, fruit of crêpes – het is allemaal mogelijk. En zelfs paddenstoelen. Zoek je een makkelijk recept om vast een beetje te oefenen? Probeer deze parelhoen met geflambeerde oesterzwammen of deze geweldige crêpes Suzette.

Waar bestel je de koperen rechauds?

Hieronder vind je de productpagina van de flambeer rechaud koper met of zonder koperen flambeerpan of een losse flambeerpan. De rechauds worden geleverd met gasbrander, maar zonder gasfles. De gasflessen (van bijvoorbeeld Campingaz (1,8 kg butaan 904) zijn te bestellen bij diverse kampeerwinkels of webshops.

Flambeerrechaud koper met gasbrander

 

SHOP NU

Flambeerrechaud koper met gasbrander én flambeerpan

SHOP NU

Flambeerpan / koekenpan koper 28 cm

SHOP NU

Hoe bak je in een roestvrijstalen koekenpan?