De eerste opvouwbare patevorm die zijn scharnieren niet verliest!
Een robuust professioneel gereedschap dankzij het roestvrijstalen ontwerp. Vervormt niet!
Alles-in-één concept: geklonken, scharnierende sluiting. Niet omvallend. Raakt niet kwijt.
Vlakke rand om de pasta te fixeren.
Gebruiksvriendelijk: eenmaal uitgevouwen vergemakkelijkt het het snijden van de pasta. Gemakkelijk uit de vorm te halen.
Het geperforeerde model zorgt voor een gelijkmatige baktijd van het deeg.
Perfect voor PATE EN CROUTE, maar ook voor brood, brioches, peperkoek of gebak. Kan gecombineerd worden met bakpapier voor het bakken in de oven.

Recept: crusted pie oftewel taart met korst.
Ingrediënten voor: 10-12 personen
Benodigdheden: De Buyer GEOFORME vorm L.35cm, H 7.5cm
Deeg:
- 500 g bloem
- 250 g boter
- 115 g of volle melk
- 15 g suiker
- 15 g suiker
- 1 heel ei + 1 eierooier
Pâtévulling:
- 1,6 kg de pâté vulling (van de slager)
- 30 g pistache
- 10 g cognac
- 30 g gedroogd fruit (cranberries, druiven of abrikozen)
- 10 g of porto
- 0.5 l gelei (begin met een basis van poeder, gelatineblaadjes of die van uw slager)
Instructies
Meng de bloem en boter. Los het zout en de suiker op in de volle melk.
Voeg alle ingrediënten toe aan het eerste mengsel tot een egaal deeg, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten rusten op een koele plaats. Verdeel het deeg over de vorm en bekleed de GEOforme-vorm (L. 35x7x7,5 cm).
Verdeel de rest van het deeg over de vorm om het deksel te maken. Zet de beklede vorm met het deeg in de koelkast.
Browning bereiden: Meng 1 ei, een scheutje vloeibare room en een snufje zout, meng goed met een vork en zorg ervoor dat je een kwastje hebt.
Verwarm de oven voor op 210 °C (thermostaat 7).
Breng de pistachenoten en de cognac aan de kook, laat ze trekken en afkoelen. Plet ze grof.
Breng het gedroogde fruit en de port aan de kook, laat ze trekken en afkoelen. Snijd ze grof.
Meng 1600 kg patévulling met gedroogd fruit en pistachenoten.
Vul je GEOFORME-vorm in het reeds beklede deeg en voorkom luchtbellen.
Plaats het deksel op de bakplaat, maak drie gaatjes in het deksel om het vocht eruit te laten en giet de gelei er na het bakken in.
Bereiding als volgt: 20 minuten op 210 °C (thermostaat 7) / 20 minuten op 150 °C (thermostaat 5) / 45 minuten op 90 °C (thermostaat 3).
Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan in de oven en giet de gelei in de openingen tot de gelei volledig is opgenomen.
Laat afkoelen en bewaar minimaal 24 uur in de koelkast alvorens te storten en te serveren.
De opklapbare GEOFORME patévormen / terrinevormen van De Buyer zijn leverbaar in 3 maten: 24, 35 en 48 cm. Hierbij de specs:
3210.24 = 24 x 5 x 6 cm
3210.35 - 35 x 7 x 7,5 cm
3210.48 - 48 x 9 x 8,5 cm
SHOP NU